Koken kan anders!

Vergeet het lauwe leven. Experimenteer. Ga de mist in. Overtref je verwachtingen. Neem de bocht. Als het overkookt, schrijf ik het wel...

dinsdag 20 juli 2010

Watermeloen - maar dan anders!

Warm weer, vandaag. De Kempen kreunen onder een heerlijke 32 graden. Dus zoeken we iets lekker verkoelends. Een glaasje hete muntthee, bijvoorbeeld? Een verzengende Phal curry?

Of gaan we voor een lekker stukje watermeloen? Heerlijke frisse, sappige watermeloen. Ze komen in allerlei maten en soorten, van de schattige baby-watermeloentjes tot reuzen van 14 kilo en meer. Rood, roze of geel vruchtvlees. Rond, langwerpig of vierkant. Met of zonder pitten. Maar altijd zalig dorstlessend.



In onze streken wordt watermeloen meestal in schijven gesneden en zo tot aan de schil opgepeuzeld. In andere delen van de wereld wordt de vrucht geschild en dan verder verwerkt. Er zijn duizenden manieren om watermeloen te gebruiken. enkele voorbeelden:

  • Watermeloen granita: schil de vrucht en pureer het vruchtvlees. Zet de waterige puree in de diepvriezer en roer elk half uur met een vork. Schraap de bevroren kristallen van de zijkanten van de kom. Na 2 à 3 uur is de granita klaar. Heerlijk met een scheut Wodka!
  • In veel landen worden ook de schillen met smaak verorberd, al dan niet ingelegd.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten