Koken kan anders!

Vergeet het lauwe leven. Experimenteer. Ga de mist in. Overtref je verwachtingen. Neem de bocht. Als het overkookt, schrijf ik het wel...

maandag 19 juli 2010

Edamame: heerlijk snoepgoed!

Overlaatst heerlijk geluncht bij Antwerp Asia aan de Suikerrui. In Antwerpen, dus. Een aanrader van formaat, met een heerlijke (én betaalbare!) New Asian keuken. Allen daarheen.

Maar dit stukje gaat over Edamame. Neen, dat is geen Asiatische entreneuse, maar wel de heerlijke amuse die we bij Antwerp Asia voorgeschoteld kregen. Edamame is een typisch Japanse café-snack. Borrelnootjes van de Rijzende Zon.

Edamame is de naam voor jong geoogste peultjes van de sojaboon, van speciaal geselecteerde rassen. De donzige peultjes worden kort geblancheerd en warm geserveerd. Je eet enkel de glanzende, zachte groene sojaboontjes binnenin. De harige peul blijft op je bord liggen. Het vergt enige oefening, maar in dit filmpje wordt alles duidelijk

How to eat Edamame beans from rinaz on Vimeo.



En de smaak? Heerlijk fris, een beetje als een jonge tuinboon,maar dan met een boterzachte beet. Ideale borrelhapjes. En nog gezond ook! Voorlopig ben ik er nog niet achter waar ik ze zelf kan kopen, maar ik zal nog eens kijken bij Hanos of Sun Wah. De zaadjes kan je bestellen bij favoriete zaadboer "De nieuwe tuin" van Peter Bauwens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten